Alles in 1 vergelijken

Internet, televisie en telefonie gebundeld in één enkel pakket bij één aanbieder noem je een alles in 1 pakket oftewel triple play. Ook bestaan er de zogenaamde quad play pakketten.  Bij deze laatste vorm van abonnement is dan ook nog mobiele telefonie toegevoegd.  In Nederland kennen we verschillende aanbieders van dit soort abonnementen. Het vergelijken van deze abonnementen noemt met alles in 1 vergelijken.

Alles in 1 aanbieders

De wel meest bekende aanbieder is kabelaar Ziggo die inmiddels met meerdere bedrijven zoals vroeger UPC en nu ook Vodafone is gefuseerd. Vodafoneziggo is definitief naast KPN de grootste kabelexploitant in Nederland en voorziet in Nederland ruim 5.5 miljoen consumenten van internet, televisie en telefonie in meerdere abonnementsvormen.

KPN doet in Nederland echter ook nog mee. Alhoewel ze vroeg zijn begonnen met de aanleg van glasvezel hebben ze de focus nu gelegd op het uitbreiden en moderniseren van de koperdraad. Ziggo heeft hier namelijk een aardige voorsprong wat de snelheid aan betreft. Omdat de aanleg van glasvezelnetwerken veel te duur is worden deze door KPN alleen nog maar aangelegd bij nieuwbouwwoningen. Dit wordt gedaan door het dochterbedrijf van KPN, Reggefiber dat is gespecialiseerd in de aanleg en het beheer van een open netwerk via glasvezel.

Wat je echter niet mag vergeten is dat providers zoals Telfort en NLE ook gebruik maken van het netwerk van KPN. De NLE is sinds 2017 het enigste bedrijf waarbij je internet, telefonie en televisie samen met je energiecontract onder één dak kunt brengen. De NLE oftewel de Nederlandse Energie Maatschappij was al de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. Met het aanbieden van alles in 1 pakketten hebben ze een enorme sprong gemaakt. Door zeer scherpe tarieven te hanteren zijn veel consumenten overgestapt naar de NLE en hebben ze nu alles onder één dak voor een scherpe vaste prijs.

Sinds de fusie van Ziggo en Vodafone biedt T-Mobile eveneens haar diensten in Nederland aan. Het bedrijf dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland (Deutsche Telekom) heeft de activiteiten van Vodafone overgenomen. Dat wil zeggen de diensten van Vodafone thuis. Door de overname is T-Mobile in staat om haar bestaande maar ook nieuwe klanten te voorzien van alles-in-1 pakketten. De verkoop van Vodafone thuis was een voorwaarde van de Europese unie voor de fusie van Ziggo met Vodafone.

T-Mobile doet het goed op de markt. Mensen die veel alles in 1 vergelijken komen het bedrijf regelmatig tegen met pakketkortingen en andere acties. Het aantal klanten groeit en T-Mobile weet er raad mee.

Goedkope aanbieders

De meest goedkope aanbieder is Tele2. Dit bedrijf dat oorspronkelijk vanuit Zweden opereert is inmiddels in meer dan 10 landen actief. In Nederland levert het bedrijf goedkope internetaansluitingen met of zonder televisie en/of bellen. Bij Tele2 kan de consument bijna alles zelf samenstellen. De snelheden die beschikbaar zijn variëren tussen 20 en 100 Mb/s. Dit zijn natuurlijk geen topsnelheden zoals deze bij Ziggo of KPN worden aangeboden. Toch doet ook deze provider het aardig op de markt onder het motto dat internet, televisie en bellen snel en makkelijk moet zijn.

Online

Een andere bekende provider is Online. Deze internetprovider met hoofdkantoor in Hilversum is ook al jaren actief op de telecommarkt in Nederland. Het internet is betrouwbaar en dat is voor menig consument het belangrijkste. De prijzen waarvoor je bij Online een alles in 1 pakket kunt bestellen beginnen vanaf €29. Let wel op, zoals bij de meeste aanbiedingen geldt deze prijs alleen de eerste 6 maanden. De acties die online aanbiedt veranderen net zoals bij de andere bedrijven van tijd tot tijd.

Beste internetprovider

Natuurlijk mogen we in dit overzicht niet de beste internetprovider van Nederland vergeten. XS4ALL is met haar glasvezel internet namelijk verkozen tot de beste provider van Nederland. Ook de DSL aansluiting van XS4ALL doet het volgens de test beter dan alle anderen. Op de derde plaats komen we KPN en Telfort glasvezel tegen. Met 0,3 puntjes onder XS4ALL dat zich met maar liefst 8.2 punten opnieuw beste internetprovider van Nederland mag noemen. De test werd overigens gedaan door de consumentenbond. De klanten van XS4ALL van zowel glasvezel als ook DLS aansluitingen zijn de meest tevreden klanten volgens de bond.

Ben je niet tevreden met je huidige provider raden wij je aan deze op prijs en snelheid met die van de andere aanbieders te vergelijken en over te stappen. De overstap kan je nieuwe provider volledig voor je regelen zodat je nergens last van hebt. In de meeste gevallen profiteer je door over te stappen en zal je een aardige cent kunnen besparen. Aarzel dus niet en begin vandaag nog met het vergelijken van alles in 1 pakketten.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>