Waarom kiezen voor glasvezel alles in 1?

Ben je eraan toe om een nieuw abonnement uit te gaan zoeken voor alles in 1 thuis? Dan heb je een heleboel keuze uit abonnementen en aanbieders. Ga je voor een DSL abonnement of maak je de overstap naar het populaire glasvezel? Een eerste belangrijke check die je hiervoor moet doen is nagaan of er ook glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Anders hoef je de afweging ook niet te maken. Dit kun je doen met een glasvezel postcodecheck. Hier zie je binnen een paar secondes of het bij jou beschikbaar is en welke aanbieders er gekozen kunnen worden.

Maar waarom zou je kiezen voor glasvezel als het beschikbaar is voor jou? Glasvezel is sneller dan elk ander type verbinding. De abonnementen beginnen tegenwoordig met een snelheid van minimaal 50 Mb/s en lopen op tot maximaal 500 Mb/s. Dit is een stuk sneller dan je bijvoorbeeld via DSL kunt krijgen. Daar zijn de instapabonnementen vaak zo’n 20 Mb/s om te downloaden en maximaal 400 Mb/s. Wil je dus sneller en stabieler internet? Dan is glasvezel een voordeel. Daarbij kun je bij glasvezel net zo snel uploaden als downloaden. Als er bij jou thuis dus ook veel gebruik wordt gemaakt van uploaden, omdat je misschien veel opslag hebt in de cloud of veel video’s en vlogs upload naar allerlei netwerken, dan heb je een hoop gemak van glasvezel.

Hoe zit het met de kosten? Dat is niet zo ingewikkeld. Als je de instap abonnementen van glasvezel vergelijkt met de instap abonnementen van DSL, dan zie je dat glasvezel wel duurder is, maar je krijgt er ook veel meer voor qua snelheid en stabiliteit. Als je op zoek gaat naar vergelijkbare internetsnelheden dan heb je van de DSL pakketten al een wat duurdere variant nodig en kun je bij glasvezel nog uit de voeten met een instap pakket en dan zijn de verschillen in een heleboel gevallen al erg klein en zijn de abonnementskosten vergelijkbaar.

Kortom, wil je ook alvast klaar zijn voor de toekomst, waarin snel internet nog steeds voor meer en meer gemak zal zorgen en minder frustratie zal opleveren. Kies dan voor een glasvezel alles in 1 abonnement. Zo ontvang je razendsnel internet tv en telefonie en profiteer je van maximale vrijheid.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>