Veilig online met een VPN

Als je je bewust bent van het feit dat je internet goed beveiligd moet worden dan ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met het begrip Virtual Private Network (VPN). Met een VPN wordt je dataverkeer geanonimiseerd en versleuteld, waardoor anderen niet meer kunnen meekijken met jouw online activiteit. Hierdoor kun je veilig en anoniem gebruik maken van het internet. Helaas zijn er tegenwoordig zoveel VPN’s dat het lastig is om een goede keuze te kunnen maken.

Veilig internetten met een VPN, hoe werkt dat?

Veilig internetten met een VPN is eigenlijk vrij simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een abonnement af te sluiten of voor een gratis VPN te kiezen en software te downloaden. Deze software zal ervoor zorgen dat je dataverkeer wordt geanonimiseerd en versleuteld en dat je via een VPN-server met het internet kan verbinden. Op die manier krijg je je online privacy weer terug en kunnen anderen niet meekijken met wat jij online doet.

Andere voordelen VPN

Naast de sterke veiligheid is een VPN ook geschikt om geografische blokkades te omzeilen. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om vanuit het buitenland Nederlandse tv te kijken. Je zou normaliter namelijk de melding krijgen dat dit niet mogelijk is, omdat programmamakers hebben afgesproken met zenders dat hun uitzendingen alleen op een specifieke plek uitgezonden mogen worden. Met een VPN kan je aangeven dat je via een server uit een ander land verbinding kan maken. Hierdoor wordt je niet meer geblokkeerd. Dit wordt ook veel gebruikt in landen waar veel censuur is.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN

Om een geschikte VPN te kiezen is het belangrijk om je te bedenken wat je precies zoekt in een VPN. Meestal zal het een combinatie zijn van snelheid, veiligheid, serverlocaties, prijs en gebruiksgemak. De ene VPN is sneller dan de ander, maar misschien minder veilig of duurder. Gelukkig zijn er ook VPN’s die goed scoren op al deze aspecten. Een voorbeeld van een dergelijke VPN is CyberGhost.

Veilig online met CyberGhost

CyberGhost is een premium VPN die voorheen volledig gratis was. Tegenwoordig werkt de VPN-dienst met betaalde abonnementen, maar daarmee is de kwaliteit ook drastisch omhoog gegaan. Zo is CyberGhost snel, veilig en worden er veel serverlocaties geboden. Misschien wel het beste aan CyberGhost is het gebruiksgemak. De VPN werkt zeer intuïtief en is gemakkelijk te installeren op verschillende apparaten en besturingssystemen. Meer weten over CyberGhost? Lees dan deze CyberGhost review.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>